A 7 PONT, avagy minden kérdésre választ adunk!

Mivel egyre többen szeretnének részt venni a Fuss NEKI! programban, ahhoz, hogy megőrizzük és erősítsük a program fő célkitűzését – helyi közösségi projektek megvalósításának támogatása –, továbbá, hogy lehetővé tegyük, hogy mindenki jól érezze magát, változásokra volt szükség. Arra törekszünk, hogy segítsük a projektvezetőket abban, hogy a legmegfelelőbb futókat állítsák rajthoz, a futóknak pedig, hogy sikeresebbek legyenek az adománygyűjtésben.

Az augusztus 22-ikei találkozó alkalmával sok és egyben hasonló kérdés hangzott el a programmal kapcsolatban. A válaszokat ezúton is megosztjuk:

1. Hogyan indulok el civil szervezetként?

Először is tájékozódom a www.fussneki.ro honlapon, majd regisztrálok és feltöltöm a kért adatokat és információkat. Jó, ha kéznél van:

 • A szervezet logója (PNG vagy PDF kiterjesztésben)
 • Amennyiben nem pályáztam még az SZKA-hoz, szükségem van a szervezetem alapító aktáinak beszkennelt, olvasható változatára PDF formátumban:
  • Adóigazolvány (CIF/Cod de Identificare Fiscală)
  • Alapító okirat (act constitutiv)
  • Alapszabályzat (statut) + kiegészítések
  • Törvényszéki bejegyzésű
 • Amennyiben pályáztam már az SZKA-hoz, csak kipipálom a honlapon az erre vonatkozó nyilatkozatot.

2. Milyen projekttel érdemes Nekifutni?

Mindenképpen egy közösségi ötlettel. Azonban mielőtt feltölteném azt, érdemes megnézni a honlapon lévő kisfilmeket a tavalyi év projektjeiről. Ha el tudom képzelni a saját projektemről szóló kisfilmet, hogy hogyan fog az megvalósulni, akkor nem lesz nehéz majd beszélni róla. És jó, ha már az elején tisztázom: miért fontos nekem és a közösségem számára ez az ügy?

3. Hány futót (nagykövetet) toborozzak?

Projektenként a futók minimum létszáma három. Mivel a futás helyszíne, a „pálya” teherbírása kb. 400 futó, a szervezetek jelentkezése után eldől, hogy egy szervezetnek max. hány futója lehet itt.

DE, idén bárhonnan jelentkezhetnek futók! Azaz, a világ bármely részén élő ismerősömet, a projektünkkel szimpatizálókat is bevonhatom futónak. Október 14-én a nagyvilág bármely pontján Nekifuthatnak a jó ügyért az emberek.

4. Hogyan indulok el futóként?

 • szept. 10-től a www.fussneki.ro honlapon megtalálom az összes projektet, megismerkedem velük és kiválasztom azt, amelyhez húz a szívem.
 • Felveszem a kapcsolatot a kiválasztott projektet lebonyolító civil szervezettel, és ha elfogadja a jelentkezésem, online regisztrálok. Ehhez jó, ha kéznél van egy digitális fotó rólam. Továbbá kifizetem a jelentkezési díjat a megadott határidőig.

5. Hogyan motiválom, vonhatom be adományozóimat?

Mivel a futás lényege az adománygyűjtés valamely közösségi projektnek, itt a futók lelkükkel és szívükkel szaladnak, nem az izmukkal, hisz nem verseny. A vállalt futásom mellett úgy tudok még sokat segíteni, ha a regisztrálás után minél többször és több helyen beszélek erről a vállalásról. Családom, barátaim, ismerőseim mind-mind potenciális támogatóim és társaim lehetnek abban, hogy azt a közösségi változást, amiről a projekt szól, elérjük. Ezért is fontos, hogy higyjek én is benne!

6. Hogyan adományozhatok?

Szeptember 21. és október 11. között megnyílik a lehetőség arra, hogy a programba bekapcsolódott bármely futót és bármely projektet támogathassam a www.fussneki.ro honlapon. Megtehetem ezt online, akár a világ bármely részéről, de készpénzes kifizetésként is.

7. Hogyan számolok el/be a projekt megvalósulásáról?

 • A gyűjtött összeg alapján végleges költségvetést készítek és támogatási szerződést kötök az SZKA-val.
 • A projekt megvalósítása után tartalmi és pénzügyi beszámolót készítek (megadott űrlapok segítségével)
 • Készítek egy kisfilmet és sok-sok jó fotót, hogy más is láthassa, érdemes volt ezért a sikerért, ezért a pozitív változásért futni és adományozni ☺

És, ha még mindig van kérdésed, keress bizalommal bennünket: fussneki@szka.org, 0745-495.392.

Scroll to top