Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány

A projekt címe: SZKA – út a jövőbe

A projekt célja: Az Alapítvány által szervezett, a helyi ifjúság fejlődését támogató programokhoz – YouthBank és Heuréka Alap – adományt gyűjteni.

A projekt rövid leírása:

A 10. születésnapját ünneplő Közösségi Alapítvány meggyőződése, hogy közösségünk jövőjét a fiataljaink fejlődése révén építhetjük. A YouthBank programunk keretében a fiatalok vállalkozó szellemiségét fejlesztjük, csapatmunkára és projektekben való gondolkodásra, tanítjuk őket, ezek megvalósításában segítjük. A Heuréka programunk olyan kreatív és újszerű ötletek megvalósítását támogatja, amely révén a diákok számukra is élvezhető módon tanulnak a tudomány és technika rejtelmeiről. Ezáltal akár életpályát is választanak.

Azért indítunk csapatot, hogy alapot gyűjtsünk ezeknek a programoknak a működéséhez a következőképpen: az összegyűjtött pénzösszeg 60%-a a Heuréka támogatási alapjába kerül, a 30%-a a YouthBank programba és 10%-a a Közösségi Alapítvány működését fogja segíteni.

Célösszeg: 15.000 RON

Gyűjtött adományok:
14 460 lej,

ebből 1199 lej helyszíni adomány a csapatnak.

Futók

András Bernadette

Axel Halling

Christopher Worman

Csáki Rozália

Gönczi Dezső

Hunor és Andrea

Lukácsi Katalin

Márton Mária

Márton Adrienn

Márton Ádám

Márton Zsolt

Mihály Ágnes

Miklós Zoltán-István

Scsaurszki Tamás

Szarvas Zsuzsanna

Részletes adatok a futókról

András Bernadette

„Igazán sosem voltam egy sportos alkat, a futás különösen távol áll tőlem. A sok példa azonban, amit az elmúlt fél évben a Fuss NEKI! programról hallottam, a történetek, amelyek bizonyítják, hogy a Fuss NEKI!-n való részétel sokakat a sportolás élvezete felé mozdított, bátorítást ad nekem is. Biztos vagyok benne, hogy óriási kihívás előtt állok, amit büszkén vállalok fel a közösségünkért, az SZKA-ért, magamért. ”

Vállalt körök száma: 3

[gdoc key=”https://docs.google.com/spreadsheets/d/1y7NmlLXp336aEI4cEPYpEVWZ2YgePqOGbbFrHbjmOA0/edit#gid=1920075914″ class=”ztab ztab-hz ztab-hl” datatables_paging=”false” dataTables_info=”false” use_cache=”no”]

Axel Halling

„Szerintem a közösségi alapítványok egyszerűen nagyon klassz szervezetek: világszerte segítenek abban, hogy javul a helyi társaság. És az emberek közösen vesznek részt abban. Szívesen részt veszek a futásban, mivel szerintem Németországban még nem tudnak sokat a közösségi alapítványokról máshol Európában. De mindenütt fontosak, és a Székelyudvarhelyiek már 10 éve sikeresen nyomják, azért érdemes futni!”

Vállalt körök száma: 10

[gdoc key=”https://docs.google.com/spreadsheets/d/1y7NmlLXp336aEI4cEPYpEVWZ2YgePqOGbbFrHbjmOA0/edit#gid=512821172″ class=”ztab ztab-hz ztab-hl” datatables_paging=”false” dataTables_info=”false” use_cache=”no”]

Christopher Worman

„I’m proud to be able to run for SzKA and for Udvarhely, for all that the Foundation has achieved over the last 10 years and all that it aims to achieve with the community over the next 10 years. Join and run or support if you can!

Büszke vagyok arra, hogy futhatok az SzKA-ért és Udvarhelyért, mindenért, amit az Alapítvány az elmúlt 10 évben elért és a következő 10 évben el fog érni a közösséggel. Csatlakozz és fuss vagy adományozz, ha teheted!”

[gdoc key=”https://docs.google.com/spreadsheets/d/1y7NmlLXp336aEI4cEPYpEVWZ2YgePqOGbbFrHbjmOA0/edit#gid=464298677″ class=”ztab ztab-hz ztab-hl” datatables_paging=”false” dataTables_info=”false” use_cache=”no”]

Csáki Rozália

„Iskolás korom óta nehezemre esett futni, ebben voltam mindig a leggyengébb. Ez a futás azonban egy különleges alkalom. Minden évben láttam, milyen lelkesek a futók és túlszárnyalják a maguknak tett vállalásaikat. Szeretnék én is részesedni ebből a különleges adrenalinból.

Emellett az ügy, amiért szaladhatok, további lendületet ad. Fergetegesen jó és az életem szempontjából meghatározó középiskolás éveket töltöttem Udvarhelyen, köszönhetően az akkori ifjúsági civil mozgalmaknak. Én szeretném ezt az élményt mások számára is lehetővé tenni.”

Vállalt körök száma: 3

[gdoc key=”https://docs.google.com/spreadsheets/d/1y7NmlLXp336aEI4cEPYpEVWZ2YgePqOGbbFrHbjmOA0/edit#gid=1149282974″ class=”ztab ztab-hz ztab-hl” datatables_paging=”false” dataTables_info=”false” use_cache=”no”]

Gönczi Dezső

„A Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány első projektjeiben mint a Városi Kaláka, az Ön Dönt vagy a Jó ötlet, önkénteskedtem már. A Fuss Neki adománygyűjtő akcióból eddig csak mint támogató vettem ki a részem. Idén áprilistól el kezdtem szaladni, így elébe merek állni ennek a különleges adománygyűjtési kihívásnak. Célom, hogy az eddigieknél nagyobb mértékben járuljak a Közösségi Alapítvány ifjúsági programjainak támogatásához.”

Vállalt körök száma: 10

[gdoc key=”https://docs.google.com/spreadsheets/d/1y7NmlLXp336aEI4cEPYpEVWZ2YgePqOGbbFrHbjmOA0/edit#gid=54327931″ class=”ztab ztab-hz ztab-hl” datatables_paging=”false” dataTables_info=”false” use_cache=”no”]

Hunor és Andrea

A Marosszéki Közösségi Alapítvány képviseletében fogunk részt venni az idei Fuss NEKI rendezvényen, mint önkentesek, adományozók és munkatársak.

Szeretnénk egy szorosabb kapcsolatot felépíteni a két Közösségi Alapítvány között, ami az adománygyűjtő rendezvényeket és programokat illeti. Az SZKA számunkra egy példakép és nagyraértékeljük az elért eredményeit, így azért veszünk részt, hogy tanuljunk, tanuljunk és tanuljunk.

Ugyanakkor mindketten szeretünk szaladni, jótékonykodni, önkénteskedni, szervezkedni és egy összetartó közösséget építeni. Célunk, hogy ellessük a Fuss NEKI titkait és Vásárhelyen is a közeljövőben egy hozzá hasonló rendezvényt szervezzünk.

Vállalt körök száma: 5

[gdoc key=”https://docs.google.com/spreadsheets/d/1y7NmlLXp336aEI4cEPYpEVWZ2YgePqOGbbFrHbjmOA0/edit#gid=2005109474″ class=”ztab ztab-hz ztab-hl” datatables_paging=”false” dataTables_info=”false” use_cache=”no”]

Lukácsi Katalin

„Tiszta önzésből vállalom a futást, bár egyébként (még) nem vagyok futó: mert ez egy hatalmas, semmihez sem hasonlítható közösségi élmény, amely előhozza az emberekből a legjobb énjüket. Nagyon jó ezt megtapasztalni, hitet erősít.

Számomra fontos, hogy mindkét program, amelynek a megvalósulására gyűjtünk, hiánypótló. Olyan pluszt ad a fiataloknak, amellyel máshol nem találkozhatnak.

Egykori diákvezetőként a ma végzett munkám során is alkalmazom az akkor tanultakat.

Ami a tudományokat illeti, mivel nem volt lehetőségem látni a tanítottak gyakorlati alkalmazását, örökre elveszett számomra az a tudás és tapasztalat, legnagyobb sajnálatomra. Ennek ma már nem kell így történnie. Ezért támogatom a HEURÉKA ALAP-ot.”

[gdoc key=”https://docs.google.com/spreadsheets/d/1y7NmlLXp336aEI4cEPYpEVWZ2YgePqOGbbFrHbjmOA0/edit#gid=1231790878″ class=”ztab ztab-hz ztab-hl” datatables_paging=”false” dataTables_info=”false” use_cache=”no”]

Márton Mária

Szeretem azt az érzést, hogy sokan vagyunk, mind különbözőek és mégis mindenki a Fuss Neki égisze alatt tesz a közösségért
Vállalt körök száma: 2

[gdoc key=”https://docs.google.com/spreadsheets/d/1y7NmlLXp336aEI4cEPYpEVWZ2YgePqOGbbFrHbjmOA0/edit#gid=607991258″ class=”ztab ztab-hz ztab-hl” datatables_paging=”false” dataTables_info=”false” use_cache=”no”]

Márton Adrienn

Apa és anya be akarnak vonni a közösségi életbe.
Vállalt körök száma: 1

[gdoc key=”https://docs.google.com/spreadsheets/d/1y7NmlLXp336aEI4cEPYpEVWZ2YgePqOGbbFrHbjmOA0/edit#gid=1899273573″ class=”ztab ztab-hz ztab-hl” datatables_paging=”false” dataTables_info=”false” use_cache=”no”]

Márton Ádám

Apa és anya meg akarják szerettetni velem a másokért való tevés örömét.
Vállalt körök száma: 1

[gdoc key=”https://docs.google.com/spreadsheets/d/1y7NmlLXp336aEI4cEPYpEVWZ2YgePqOGbbFrHbjmOA0/edit#gid=439215321″ class=”ztab ztab-hz ztab-hl” datatables_paging=”false” dataTables_info=”false” use_cache=”no”]

Márton Zsolt

Életszerepeim között van az aktív, a közösségi életben szerves szerepet vállaló személy képe. E mellett pedig rendszeres, háttérbe szoruló adakozó is vagyok.
Vállalt körök száma: 2

[gdoc key=”https://docs.google.com/spreadsheets/d/1y7NmlLXp336aEI4cEPYpEVWZ2YgePqOGbbFrHbjmOA0/edit#gid=1787980185″ class=”ztab ztab-hz ztab-hl” datatables_paging=”false” dataTables_info=”false” use_cache=”no”]

Mihály Ágnes

„A tavalyi Fuss Neki! teljes mértékben megváltoztatta azt, ahogyan addig a tömegsportokról és az adományozásról, a jótékonykodásról gondolkoztam. Egy olyan élmény volt, ami után nem is volt kérdés, hogy az idei Fuss Neki!-n is részt fogok venni. Ebben a programban mozgás és az egészséges életmód szeretete találkozik az egymás iránti szeretettel és törődéssel, és ebből így együtt bizony rengeteget lehet tanulni.”

Vállalt körök száma: 10–15

[gdoc key=”https://docs.google.com/spreadsheets/d/1y7NmlLXp336aEI4cEPYpEVWZ2YgePqOGbbFrHbjmOA0/edit#gid=1317539226″ class=”ztab ztab-hz ztab-hl” datatables_paging=”false” dataTables_info=”false” use_cache=”no”]

Miklós Zoltán-István

Az egész napos rohanáshoz már hozzászoktam, főleg, ha motivál az, aminek érdekében ezt teszem. A futás azonban ennél nagyobb megpróbáltatás számomra. Mivel nemes cél megvalósítása érdekében tehetem, illetve részese lehetek ennek a közösségi élménynek, bátran vállalom. A kreatív fiatalok tevékenységét ösztönző YouthBank és Heuréka Alap megérdemli, hogy „nekifussunk”.

Vállalt körök száma: 5

Scsaurszki Tamás

Biztos minden udvarhelyi tudja, hogy a Közösségi Alapítvány mennyi mindent tett a városért. Felteszem, azt már kevesebben tudják, hogy a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítványnak óriási szerepe volt a magyarországi közösségi alapítványi mozgalom elindításában: mindig az SZKA-ra, AZ ELSŐ MAGYAR KÖZÖSSÉGI ALAPÍTVÁNYRA, Rozira, Chrisre, a közösségi kártyára gondoltunk, amikor inspirációra volt szükségünk a továbblépéshez.
Óriási megtiszteltetés, hogy most visszaadhatunk ebből valamit! A KözösALAPON, a magyarországi közösségi alapítványokat támogató program képviseletében kampányolok és futok 10 km-t az SZKA következő 10 évéért.

Vállalt körök száma: 8

[gdoc key=”https://docs.google.com/spreadsheets/d/1y7NmlLXp336aEI4cEPYpEVWZ2YgePqOGbbFrHbjmOA0/edit#gid=1464568266″ class=”ztab ztab-hz ztab-hl” datatables_paging=”false” dataTables_info=”false” use_cache=”no”]

Szarvas Zsuzsanna

Szaladni mindig szerettem volna, de nem vagyok elég kitartó hozzá. Tavaly először vettem részt a rendezvényen, és akkor viccesen fogalmaztam úgy, hogy remélem jövőre én is ott szaladok majd a jó ügy érdekében.
A felkérés megtisztelő és a csapat többi tagja kihívás számomra. Vállaltam három kört, és amennyire tőlem telik még egy ráadással is szolgálok majd.

Vállalt körök száma: 3

[gdoc key=”https://docs.google.com/spreadsheets/d/1y7NmlLXp336aEI4cEPYpEVWZ2YgePqOGbbFrHbjmOA0/edit#gid=860915875″ class=”ztab ztab-hz ztab-hl” datatables_paging=”false” dataTables_info=”false” use_cache=”no”]

Scroll to top