A projekt címe: KÚSZÓ-MÁSZÓ TORNASZIGET, KOMPLEX MOZGÁSFEJLESZTÉS
Title of the project: CLIMBING AND CREEPING GYM-LAND, COMPLEX MOVING DEVELOPMENT
A projekt célja:

Célunk, óvodánk tornatermét, illetve csoporttermeit minőségi játékkészletekkel, modulkészletekkel bővíteni. A modulok fejlesztik a kondicionális, valamint a koordinációs képességet. a gyermekek átélhetik a kúszás, mászás, bújás örömeit, segít a tartás javításában, tehát preventív is egyben. A térérzékelés fejesztését segíti az elemek színe, mozgásterápiás eszközként is használható, melyek a sajátos nevelési igényű gyermekek kezelésében és fejlesztésében is eredményesek lehetnek. Ezen jétékok könnyen tisztíthatóak, fertőtleníthetőek, biztonságosak is egyben. A több elemből álló modulokat a gyermekek saját fantáziájuk szerint építhetik alagúttá, labirintussá, akár kastéllyá is, így fejlődve kreativitásuk is, sőt adott esetben  matematikai tevékenységeken is alapeszközként szolgálhatnak.

The aim of the project:

In this age, the most effective learning shape is MOVING! The base of their mental growth is the moving expansion. Our aim is to improve our rooms with different kind of prime games and modul games because the most important activity is PLAYING AND MOVING!

The modules improve coordination ability; children can try the pleasure of creeping and climbing which help them to improve their upstanding. These kind of modules can use as a tool of a moving therapy  or with the help of the colours they improve their ground feeling. They can build whatever they want from the modules because in this way they creativity is improving, too.

These tools/modules are very safety, easy to clean and to sterilize, too.

A projekt rövid leírása:

A Csicsergős Óvodai Programban valljuk, hogy minden mozgásos tevékenység a kisgyermek számára a világ megismerésének forrása és színtere, egészséges fejlődésének alapja. Erre építkezik óvodai nevelésünk. Rugalmas napirendünkben megnövekedett idő áll rendelkezésre a szabad mozgásra. Kiemelt fontosságú nevelőmunkánkban a mozgás megszerettetése, a mozgásigény kielégítése, a természetes mozgáskedv fenntartása, a mozgástapasztalatok bővítése, minél több gyakorlási lehetőség biztosításával, a testi képességek fejlesztése. Igyekszünk kihasználni a mozgásban levő fejlesztési lehetőségeket, valamint minél többoldalú élményt biztosítani a gyermekek számára, mindezt játékra alapozva.

       A játék ugyanis a gyermek alapvető tevékenysége, a gyermek személyiségfejlődésének rugója, hogy aktívan merjen kezdeményezni. Ez akkor lehetséges, ha egyediségének kialakulását nem kíséri folyamatos korlátozás, mer és akar nyitni a világ felé. A gyermek igen kíváncsi a környező világra: látni, hallani, érezni, megfogni akarja mindazt, ami elé tárul. Igazán megérezni akkor tudja, ha a saját tapasztalatai, élményei sokrétűek. Ebben a korban a leghatékonyabb tanulási forma a mozgás! Ezért is nagyon fontos ebben a korban a játékos mozgásfejlesztés, amely az értelmi fejlődés alapja.

Pedagógiai szempontból az a jó játék, ami esztétikus, figyelemfelkeltő, változatosan, sokoldalúan felhasználható. Az óvodásokat körülvevő eszközök, bútorok, játékok formálják az ízlésüket, látásmódjukat, személyiségüket – ebből következik, hogy nagy figyelmet kell fordítanunk a megfelelő tárgyak kiválasztására. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a gyermekek esztétikus, inspiráló és biztonságos környezetben töltsék mindennapjaikat.

Short description of the project:

The game is the basic activity in children’s everyday life. The most important way in kid’s personality growth to initiate in an active way.

Pedagogically, the good game can be very aesthetic, shtick, various and can used in many-sided. We have to pay attention how to choose the most suitable things for the kids because tools, furnitures and all the toys and different kind of games around them can frame their sense of taste, their vision and their personality.

We think, the most important for children is to spend their everyday life activities in a safe, aesthetic and inspiring environment.

 

Célösszeg (lej): 5 000
Elérhetőségek
Telefonszám: 074-019-4046

Futók

Részletes adatok

Vállalt körök száma: 6 Fix támogatás: 100 lej Körönkénti támogatás: 0 lej Összes lehetséges támogatás: 100 lej
Támogató Fix Összeg Kör Összeg
Kállai Emánuel 50 lej
Csáki Rozalia 50 lej

Megkértek a lányaim óvónői, hogy regisztráljak. És én megtettem :)) viccet félretéve, két koraszülött lányom a Csicsergőbe jár, és örülnék neki, ha már az oviban is foglalkoznának a mozgásfejlesztésükkel. Nem csak az övékkel, hanem a többi gyermekével is.

Vállalt körök száma: 2 Fix támogatás: 50 lej Körönkénti támogatás: 0 lej Összes lehetséges támogatás: 50 lej
Támogató Fix Összeg Kör Összeg
Lorincz Erika 50 lej

Szeretnem ezzel is tamogatni a Csicsergo Egyesuletet.

Vállalt körök száma: 4 Fix támogatás: 0 lej Körönkénti támogatás: 0 lej Összes lehetséges támogatás: 0 lej
Támogató Fix Összeg Kör Összeg

Harmadik fiammal kezdem újra a beszokást ugyanabba a napközibe, ugyanazokkal az óvó nőkkel, ugyanabban a közösségben. Láttam őket 8 éven keresztül dolgozni és egyet tudok: szívvel-lélekkel teszik a dolgukat, sőt. Minden gyerek megérdemel egy felszerelt, fejlődését segítő napközit. Ha már az állam nem adja, tegyük össze mi.

Vállalt körök száma: 5 Fix támogatás: 0 lej Körönkénti támogatás: 0 lej Összes lehetséges támogatás: 0 lej
Támogató Fix Összeg Kör Összeg

Itt jártunk a kisebbik öcsémmel és itt jár a kisöcsénk is. Neki és a társainak is legyenek játékai, hogy minél ügyesebbek legyenek.

Vállalt körök száma: 10 Fix támogatás: 20 lej Körönkénti támogatás: 0 lej Összes lehetséges támogatás: 20 lej
Támogató Fix Összeg Kör Összeg
id. Csáki Rozália 20 lej

Nagyon fontosnak tartom, hogy a gyermekek esztétikus, inspiráló és biztonságos környezetben töltsék mindennapjaikat. A Fuss neki! egy nagyszerű lehetőség, hogy álmaink megvalósuljanak.

Vállalt körök száma: 4 Fix támogatás: 0 lej Körönkénti támogatás: 0 lej Összes lehetséges támogatás: 0 lej
Támogató Fix Összeg Kör Összeg

.

Vállalt körök száma: 4 Fix támogatás: 0 lej Körönkénti támogatás: 0 lej Összes lehetséges támogatás: 0 lej
Támogató Fix Összeg Kör Összeg

.

Vállalt körök száma: 1 Fix támogatás: 50 lej Körönkénti támogatás: 0 lej Összes lehetséges támogatás: 50 lej
Támogató Fix Összeg Kör Összeg
id. Csáki Rozália 20 lej
Gyorfi Erzsebet 30 lej

A Fuss neki! lehetőséget ad arra, hogy olyan ügyért tegyünk, amivel túlléphetünk saját korlátainkon, amivel megvalósíthatunk egy nagy álmot. Idén a csicsergős gyermekeknek mozgásfejlesztő játékeszközöket szeretnénk vásárolni. Reméljük, hogy ez is egy megvalósult álom lesz.

Scroll to top