A projekt címe: „SZABADBAN JÁTÉKOSAN, ÖRÖMMEL” - játékeszközök a szabadtéri mozgásos játékokhoz
Title of the project: “BEING JOYFUL AND PLAYFUL OUTSIDE” – children toys for outside playing
A projekt célja:

Szabadtéri játékeszközök vásárlása a Villanytelepi Napköziotthon gyerekeinek

The aim of the project:

Buying outdoor toys for the children of Villanytelepi kindergarten

A projekt rövid leírása:

A mozgás a gyerekek számára nélkülözhetetlen, hatással van egész életükre, növekedésükre, semmi mással nem helyettesíthető és nem pótolható a testi és lelki fejlődésük során. A megfelelő mozgáslehetőségek biztosítása kedvező hatással van az érzékelés, az észlelés, a megértés, a képzelet, az emlékezet és a gondolkodás fejlődésére is.

Fontos, hogy gyermekkorban ne maradjanak el a kellő ingerek. Ilyenkor a legnagyobb a mozgásaktivitás és a legintenzívebbek a mozgásos cselekvések. A gyermek a legtöbb tapasztalatot életének első hat évében szerzi, ezért olyan fontos, hogy ebben az életkorban megkapja a megfelelő mennyiségű mozgásingert. Lényeges, hogy a harmonikus, sokoldalú fejlődés szempontjából igen érzékeny életszakaszban megfelelő mozgástapasztalatokat gyűjtsenek a gyerekek.

Az a tény, hogy a kisgyermek a napjának mintegy kétharmadát óvodában tölti, maga után vonja, hogy az óvodában történő mozgás lehetőség hangsúlyos, meghatározó a fejlődése szempontjából.

A túlzsúfolt lakótelepek, a kevés zöldövezet, játszótér hiánya miatt a tömbházban felnővő gyerekeknek ritkán van alkalmuk kint játszani. Az óvodai játszótér nagy előnye, hogy egy körbekerített, könnyen felügyelhető területet jelentenek, és a gyermeknek nagy mennyiségű, különböző tevékenységek közötti döntés szabadságát adják.

Az évek során sajnos az udvari játékszerek megrongálódtak, illetve folyamatos bővítésre szorulnak.

Szeretnénk az óvodánk játékeszközeit bővíteni korszerű, izgalmas és biztonságos eszközökkel, hogy a gyerekek örömmel, játékosan, mozgással töltsenek minél több időt a szabadban.

Short description of the project:

Movement for children is indispensable, it has impact on their whole life, it’s essential for their growth, and it cannot be replaced with anything else for their physical and spiritual development.

Movement creativity is the most advanced in childhood, and it is the most intense. A child gets the most experiences in the first six years of their lives, so it’s crucial to get the proper motion stimuli in these years. It is important to let them gather the proper movement experiences in this sensitive stage of life for a harmonic, versatile life development.

Because movement is critical in a child’s development, and the fact that they spend two third of their day in the kindergarten entails the importance of being able to move and play outside while being in the kindergarten. Children who spend more times outdoors, have better health and social functioning, also it builds confidence and creativity when they are able to navigate it with less structure then indoor play.

Because of the overcrowded residential areas, the lack of greenbelts, and playgrounds, children raised in flats have very little opportunity to play outside. One of the big advantages of a kindergarten playground is that it is a designated, fenced, constantly supervised, safe area and it has a huge variety of toys, which gives the freedom of choice to children.

In recent years our outdoor toys became damaged, and they need constant repairs.

We would like expand our kindergarten’s toys with modern, adventurous, creative and safe tools, so our children would spend more time outside enjoying themselves, being joyful and playful and moving more.

Célösszeg (lej): 3 000
Elérhetőségek
Telefonszám: 074-079-2550

Futók

Részletes adatok

Vállalt körök száma: 5 Fix támogatás: 0 lej Körönkénti támogatás: 0 lej Összes lehetséges támogatás: 0 lej
Támogató Fix Összeg Kör Összeg

Számomra nagyon fontos az egészséges életmód, a rendszeres mozgás, a sport és legfőképpen a futás. Rendszeresen járok futni, így most nagy örömömre szolgál, hogy ezzel még a napközinket is segíthetem.

Vállalt körök száma: 3 Fix támogatás: 170 lej Körönkénti támogatás: 0 lej Összes lehetséges támogatás: 170 lej
Támogató Fix Összeg Kör Összeg
Ugron Gizella 50 lej
Dénes Kinga 10 lej
Viczeffy Orsolya 20 lej
Tamási-Paizs Magda 40 lej
Lőrincz Tünde 50 lej

A Harmónia Egyesület a Villanytelepi Napközi Otthon számára nyújt kapaszkodót azért, hogy fejlődhessünk. Ez alkalommal azért húzok futócipőt, hogy én is támogathassam azt, hogy csodaszép kültéri játékeszközöket vásárolhassunk a tágas udvarunkra. Szeretnék legalább egy hintára vagy egy mászókára valót összegyűjteni. Kérem segítsenek egy kis összeggel abban, hogy ezt megvalósítsuk és a gyerekek arcára minden nap mosolyt csalhassunk! Köszönöm

Vállalt körök száma: 2 Fix támogatás: 0 lej Körönkénti támogatás: 0 lej Összes lehetséges támogatás: 0 lej
Támogató Fix Összeg Kör Összeg

Ha tehetem, hetente szaladok a pályán. Szerintem a futás a leghatékonyabb kalóriaégető sportág. A szabadban töltött idő nagyon fontos a kisgyerek számára. Ahhoz, hogy mozgásra bírjuk a gyerkőcöket, funkcionális, és mozgásfejlesztő szabadtéri játékokra van szükségünk. Sok kicsi sokra megy! Hajrá Harmónia Egyesület!

Vállalt körök száma: 2 Fix támogatás: 50 lej Körönkénti támogatás: 0 lej Összes lehetséges támogatás: 50 lej
Támogató Fix Összeg Kör Összeg
Gergely Attila 50 lej

Óvónőként szívügyemnek érzem az óvoda fejlesztését. Szeretném, ha a gyerekek szabadon és örömmel tudnának játszani az óvoda udvarán. 

Vállalt körök száma: 2 Fix támogatás: 0 lej Körönkénti támogatás: 0 lej Összes lehetséges támogatás: 0 lej
Támogató Fix Összeg Kör Összeg

Pedagógusként fontosnak tartom, hogy példával járjunk el a gyerekek előtt. Azért szaladok, hogy az óvoda gyerekei még több lehetőséget kapjanak a játszásra, fejlődésre. 

Vállalt körök száma: 3 Fix támogatás: 0 lej Körönkénti támogatás: 0 lej Összes lehetséges támogatás: 0 lej
Támogató Fix Összeg Kör Összeg

Szeretem a mozgást és a testnek szükséges is van rá☺️Edző és édesanya vagyok, mindig is szeretem ADNI, ezzel is másnak jót tenni, örömet szerezni és ezáltal az én lelkem és szívem is örül, hogy ADHATOK🤗💖 Ezért mint szülő természetesnek találom, hogy amit tudok megtegyek a kislányom napközi otthonáért. A cél amit szeretnének megvalósítani, nem más mint egy újszerű, változatos, barátságos és biztonságos kültéri játszótér

Vállalt körök száma: 3 Fix támogatás: 0 lej Körönkénti támogatás: 0 lej Összes lehetséges támogatás: 0 lej
Támogató Fix Összeg Kör Összeg

Az óvodás gyerek természetszerűen  szeret futkározni,ugrándozni, kúszni, mászni…MOZOGNI…Én a gyerekek öröméért futok!

Vállalt körök száma: 1 Fix támogatás: 0 lej Körönkénti támogatás: 0 lej Összes lehetséges támogatás: 0 lej
Támogató Fix Összeg Kör Összeg

Azért vállalom, mert ezzel hozzá szeretnék járulni a napköziotthon udvari játékainak felujitásához és egyben törekszem egészségem megőrzésére.

Vállalt körök száma: 1 Fix támogatás: 0 lej Körönkénti támogatás: 0 lej Összes lehetséges támogatás: 0 lej
Támogató Fix Összeg Kör Összeg

Azért szeretnék futni, mert szeretem a sportot és ezzel szeretném támogatni a napközit.

Vállalt körök száma: 2 Fix támogatás: 30 lej Körönkénti támogatás: 0 lej Összes lehetséges támogatás: 30 lej
Támogató Fix Összeg Kör Összeg
Kállai Emánuel 30 lej

A Harmónia Egyesületet szeretném képviselni a Fuss Neki programban. Mint szülő, fontos számomra, hogy a SZABADBAN JÁTÉKOSAN, ÖRÖMMEL”, program sikerességéhez hozzájárúljak és ezáltal közelebb jusson az óvoda a célhoz, ami szabadtéri játékeszközök a Villanytelepi Napköziotthon gyerekeinek.

Vállalt körök száma: 1 Fix támogatás: 0 lej Körönkénti támogatás: 0 lej Összes lehetséges támogatás: 0 lej
Támogató Fix Összeg Kör Összeg

A Villanytelepi Napközihez tartozó Harmónia Egyesület kinti játékeszközöket szeretne vásárolni a gyermekek számára. Ezen alkalommal és az eseményen először azért veszek részt,  hogy segíthessek az egyesületnek pénzt szerezni a játékeszközök megvásárlására. Kérem segítsenek bármilyen kis összeggel, hogy ezt meg tudjuk valósítani. Köszönöm szépen. 

Scroll to top