A projekt címe: Jövőt építünk!
Title of the project: We are building a future!
A projekt célja:

Célunk közösségünk jövőjét építeni két fontos lépéssel 1. a fiatalok jobb boldogulását segítve (Heuréka), 2. egy fenntartható SZKA-t építve, mely nemcsak ma-holnap, hanem a mindenkori udvarhelyszéki közösség szolgálatában áll.

The aim of the project:

Our goal is to build our community’s future with two important steps: 1. helping the youth to face better the life thrives (Heureka/STEM); 2. building a sustainable Community Foundation that serves not only today-tomorrow, but at all times the community of Odorhei region.

A projekt rövid leírása:

1. Lehetőséget kínálunk az V-XII. osztályos fiataloknak, hogy élményszerűen ismerkedjenek a tudomány és technológia világával, ezáltal segítjük pályaválasztásukat is. Tesszük mindezt a Heuréka Alappal már 2017-től. Jelenleg a Heuréka 3.0 keretében 8 ilyen oktatási projektet támogattunk. Íme egy kis betekintés: https://szka.org/tudtad-hogy-a-tudomany-ott-a-hetkoznapjainkban/

2. Ha valami jól működik, azt mindannyian szeretnénk megőrizni, fenntartani, hogy ne csak ma, ne csak mi, hanem gyermekeink is részesüljenek belőle. Mi ugyanígy gondolkodunk az SZKA-ról. Az elmúlt 12 évben sok-sok megvalósítással, élménnyel, kapcsolattal, sikerrel gazdagítottuk közösségünk életét. Szeretnénk megalapozni egy rajtunk túlmutató, gyermekeink számára is kéznél levő SZKA-t, amely mindenkor segíteni tudja az aktuális kihívásokért tenni akaró embereket. Ezzel a céllal építünk egy tartalékalapot. Ebben a stratégiai építkezésben támogató partnereink is vannak, a Román-Amerikai Alapítvány és a Polgár-Társ Alapítvány. Ők azt vállalják, hogy megtriplázzák a tartalékalapunkat.

A Fuss NEKI! 2019 keretében gyűjtött támogatások 50-50% arányban oszlanak a két cél között.

Short description of the project:

1.      1. We offer the possibility for V-XII. graduate students to experience the world of science and technology in an adventurous way. We help them in their future career decision too. We have been doing all this with the Heuréka Fund (STEM) since 2017. Currently, we have supported 8 such educational projects in Heuréka 3.0.

2.       2. If something works well, we all want to preserve it and maintain it for the benefit of our children, not just us today. We think the same thing about our Community Foundation. Over the past 12 years, we have enriched the life of our community with many accomplishments, experiences, relationships, and successes. We want to establish a CF beyond us that is at hand for our children and who can always help people who want to meet the challenges of the day. To this end, we are building a reserve fund. We also have support partners in this strategic construction, the Romanian-American Foundation and the Environmental Partnership Foundation. They commit to triple our reserve fund.

The funds raised through this running event will be distributed between the two objectives at a rate of 50-50%.

Célösszeg (lej): 20 000
Elérhetőségek
Email cím: rozi@szka.org
Telefonszám: 074-165-5773

Futók

Részletes adatok

Vállalt körök száma: 3 Fix támogatás: 320 lej Körönkénti támogatás: 0 lej Összes lehetséges támogatás: 320 lej
Támogató Fix Összeg Kör Összeg
id. Csáki Rozália 60 lej
Kállai Emánuel 50 lej
Kállai Emánuel 50 lej
Kolumbán Rita 150 lej
Vadász Zoltán 10 lej

Ha egy nő 40, akkor már tudja, mi a fontos az életben. És engem a jó isten 2 gyermekkel is megáldott. A jövő így számomra kiemelkedően fontos. A futás ma sem kedvencem. De ez a Fuss NEKI! már rég nem a futásról szól. Számomra kihívás, hogy másokat is meggyőzzek arról, hogy közösségünk jövőjéért érdemes tenni! Én ezért vállalkozom erre a futásra.

Vállalt körök száma: 3 Fix támogatás: 360 lej Körönkénti támogatás: 0 lej Összes lehetséges támogatás: 360 lej
Támogató Fix Összeg Kör Összeg
Kolumbán Rita 100 lej
Kiss Melinda 10 lej
Sándor Csaba 100 lej
Csáki Rozalia 50 lej
Benedek Adrienne 50 lej
Máté Sándor 50 lej

J Ö V Ő  gyermekeinkben van. Én hiszek benne, hogy amit megteremtünk nekik, azt kamatoztatni tudják. Ezért, mint szülő és közösségi ember megteszek mindent. Idén a “jövőért” szaladok, azért hogy gyerekeinknek átadott értékeink tovább tudjanak élni!

Vállalt körök száma: 5 Fix támogatás: 130 lej Körönkénti támogatás: 10 lej Összes lehetséges támogatás: 140 lej
Támogató Fix Összeg Kör Összeg
Bálint Zsé 10 lej
Kolumbán Rita 50 lej
Csáki Rozalia 50 lej
Vadász Zoltán 10 lej
Vadász Zoltán 10 lej
Vadász Zoltán 10 lej

Fontosnak tartom az SZKA tevékenységét, illetve a jövőbeli vízióját. 

Vállalt körök száma: 10 Fix támogatás: 100 lej Körönkénti támogatás: 0 lej Összes lehetséges támogatás: 100 lej
Támogató Fix Összeg Kör Összeg
Kolumbán Rita 50 lej
Csáki Rozalia 50 lej

Proud to run for Udvarhely!

Vállalt körök száma: 15 Fix támogatás: 60 lej Körönkénti támogatás: 10 lej Összes lehetséges támogatás: 70 lej
Támogató Fix Összeg Kör Összeg
Bálint Zsé 30 lej
Kállai Emánuel 30 lej
Csáki Rozalia 10 lej

Egy nap, mikor gyerekem születik szeretném, ha bűntudat nélkül nézhetnék szemébe és azt mondhassam, hogy tettem a jövőjéért.

Vállalt körök száma: 3 Fix támogatás: 100 lej Körönkénti támogatás: 0 lej Összes lehetséges támogatás: 100 lej
Támogató Fix Összeg Kör Összeg
Kovács Orsolya 50 lej
Csáki Rozalia 50 lej

Idén nagynéni leszek, egyszer pedig remélem édesanya is. Ez a legjobb motiváció ahhoz, hogy a jövő építéséért szaladjak! 

Vállalt körök száma: 3 Fix támogatás: 150 lej Körönkénti támogatás: 0 lej Összes lehetséges támogatás: 150 lej
Támogató Fix Összeg Kör Összeg
Kolumbán Rita 100 lej
Csáki Rozália 50 lej

Számomra fontos, hogy a Heuréka program hiánypótló. Olyan pluszt ad a fiataloknak, amellyel máshol nem találkozhatnak. Ami a tudományokat illeti, mivel nem volt lehetőségem látni a tanítottak gyakorlati alkalmazását, örökre elveszett számomra az a tudás és tapasztalat, legnagyobb sajnálatomra. Ennek ma már nem kell így történnie. Ezért támogatom a HEURÉKA ALAP-ot.

Vállalt körök száma: 10 Fix támogatás: 50 lej Körönkénti támogatás: 10 lej Összes lehetséges támogatás: 60 lej
Támogató Fix Összeg Kör Összeg
Kolumbán Rita 50 lej
Csáki Rozália 10 lej

Három évvel ezelőtt, amikor Udvarhelyre költöztem, az SZKA csapata azonnal befogadott, így egy éven keresztül voltam a YouthBank projektmenedzsere. A 2016-os Fussneki pedig újra megszerettette velem a futást, olyannyira hogy néhány hónap múlva lefutottam életem első félmaratonját. Az SZKA egykori munkatársaként láthattam, hogy milyen sok hiánypótló programmal színesíti az alapítvány a várost, hogy milyen sok fiatalt támogat törekvéseiben, ötletei megvalósításában, így idén október 13-án a habverőt újra futócipőre cserélem, és remélem, hogy én is hozzájárulhatok ahhoz, hogy ez a kis csapat a jövőben is hatékonyan tudja végezni a munkáját.

Vállalt körök száma: 4 Fix támogatás: 50 lej Körönkénti támogatás: 0 lej Összes lehetséges támogatás: 50 lej
Támogató Fix Összeg Kör Összeg
Csáki Rozália 50 lej

Azt gondolom, a legtöbb amit tehetünk   a pályaválasztás előtt álló fiatalokért, hogy megadjuk nekik a lehetőséget, hogy minél több dolgot felfedezhessenek és kipróbálhassanak. Ezáltal segítve őket,  hogy minél előbb megtalálhassák azokat a tevékenységeket, amelyek célt adnak az életükben és amelyek boldoggá teszik őket.Én azért támogatom a Heuréka Alapot, hogy segítségükkel minèl tőbb fiatal,  minél előbb megtalálhassa ezt a célt!

Vállalt körök száma: 3 Fix támogatás: 0 lej Körönkénti támogatás: 0 lej Összes lehetséges támogatás: 0 lej
Támogató Fix Összeg Kör Összeg

Normal
0

false
false
false

en-DE
X-NONE
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Table Normal”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt;
mso-para-margin-top:0in;
mso-para-margin-right:0in;
mso-para-margin-bottom:8.0pt;
mso-para-margin-left:0in;
line-height:107%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,sans-serif;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-bidi-font-family:”Times New Roman”;
mso-bidi-theme-font:minor-bidi;
mso-fareast-language:EN-US;}

Embertársaim figyelmét szeretném felkelteni, hogy az önkénteskedés bármilyen formája, az egy fejlődő es modern társadalomnak egyik alapja.Es ne feledjük, hogy nekünk ez csak egy kevés, ami másoknak sokat jelenthet és talán meghatározó is lesz az életükben.

Scroll to top